Ιστορική Αναδρομή – Τρεις γενιές με σεβασμό και συνέπεια

Tο Γραφείο μας έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του ’50 όταν ο Κωνσταντίνος Χολιασμένος (ο πρεσβύτερος) παράλληλα με την ενασχόλησή του με παραδοσιακές ξυλουργικές κατασκευές (όντας μαραγκός στο επάγγελμα), ξεκίνησε να κατασκευάζει και να εμπορεύεται ξύλινα φέρετρα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών του και με δεδομένο πως εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στην περιοχή. Σιγά σιγά τελειοποίησε την τέχνη του και αφού υπήρχε μεγάλη ζήτηση ασχολήθηκε αποκλειστικά με την κατασκευή και εμπορία φερέτρων. Έτσι λοιπόν το 1958 ιδρύει το Γραφείο Τελετών «Κωνσταντίνος» στην οδό Π. Τσαλδάρη στο κέντρο του Αγρινίου, το πρώτο χρονικά Γραφείο Τελετών στην Αιτωλοακαρνανία.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το έτος 1977 και έχοντας την βοήθεια των τριών υιών του Αντωνίου, Στυλιανού και Αθανασίου που κατασκεύαζαν φέρετρα και εργάζονταν στο Γραφείο αποκτά την πρώτη νεκροφόρα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ένα Ford Falcon του 1968.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τότε, στις νεκρώσιμες ακολουθίες χρησιμοποιούνταν δημόσια νεκροφόρα, ιδιοκτησίας του Δήμου Αγρινίου!

Λίγα χρόνια αργότερα, το έτος 1981 το Γραφείο πέρασε σε ιδιοκτησία του μικρότερου υιού της οικογένειας, Αθανασίου Χολιασμένου. Σύντομα μετά, το 1983 αποκτήθηκε και δεύτερη νεκροφόρα ένα ακόμα αμερικάνικο αυτοκίνητο μάρκας Oldsmobile μοντέλο Delta 88 του 1969.

Ο καιρός περνά και το Γραφείο μας έχει πλέον εξελιχθεί σε μια πλήρως λειτουργική και υγιή επιχείρηση που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και των περιχώρων.

Το έτος 1990 όμως ο Αθανάσιος Χολιασμένος χάνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και το Γραφείο αναλαμβάνει ο Στυλιανός Χολιασμένος.Ο Στυλιανός ανανεώνει συνεχώς τον στόλο των οχημάτων, εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό και το 1994 μεταφέρει το Γραφείο σε ιδιόκτητο χώρο στην οδό Παπαϊωάννου όπου και στεγάζεται το Γραφείο μας μέχρι σήμερα. Παράλληλα ξεκινά να εισάγει φέρετρα από το εξωτερικό και αναβαθμίζει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών διατηρώντας πάντα τα υψηλά επίπεδα που απαιτούνται στο επάγγελμά μας.

Το έτος 2008 το Γραφείο μας περνά σε ιδιοκτησία Κωνσταντίνου Χολιασμένου του Στυλιανού και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να ανανεώνεται, να εξελίσσεται και να διατηρεί το κύρος, τον σεβασμό, την εμπειρία καιτην συνέπεια που μας διακατέχει έξι και πλέον δεκαετίες στον χώρο.

Με σύμμαχο την πολυετή εμπειρία μας, προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας με συνεχή παρακολούθηση εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης και αναζήτηση αξιόπιστων συνεργατών και προμηθευτών.
Σας ευχαριστούμε!